Pronađite pravo rešenje za Vaše okruženje

Kontaktirajte nas

Betonske ograde

Ograde pružaju privatnost i sigurnost. Na vama je da odlučite koju vrstu ograde želite: drvo, čelik, obloženi aluminijum, kovano gvožđe, bambus, vinil, lančane veze, montažni beton ili betonski blok? Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke, ali betonske ograde pružaju i mišiće i estetiku – kako biste bili sigurni i zadovoljni.

PREDNOSTI BETONSKIH OGRADA

Zbog čega je betonska ograda odlična? Betonski blokovi služe kao vrlo izdržljivi potporni zidovi koji pružaju najbolju zaštitu protiv spoljne buke. Betonske ograde su takođe najlakše i najmanje skupe za održavanje. Kasnije možete lako dodati ili modifikovati betonske ograde sa različitim visinama i mogućnostima dizajna. Izgradnja je relativno laka i ne zahteva teške mašine ili drugu veliku opremu. Betonski blokovi su najjači i najdugotrajniji materijal za ograde, a samo zemljotresi mogu prouzrokovati štetu. Betonske ograde traju nekoliko decenija.

Nudimo vam betonske ograde izuzetnog kvaliteta i dugog veka trajanja. Naše proizvode karakterise:

  • izdrzljivost,
  • sigurnost,
  • isplativost,
  • jedinstvenost održavanja,
  • dugotrajnost.
Garancija na betonske ograde je 30 godina. Takođe, vršimo prevoz i ugradnju proizvoda.

Betonske ograde Simonovic - Usluge

Montažni objekti

Beton se zbog svoje izuzetne tvrdoće i čvrstoće često koristi u građevinarstvu. Namenjen je najviše za gradnju javnih objekata, ali isto tako, u slučaju lične gradnje. Iako se takvi betonski objekti grade na samoj lokaciji ulivanjem betona, graditi se može s već unapred pripremljenim betonskim elementima. Montažna betonska gradnja poželjna je kada se izgradnja objekta želi izvesti racionalno i brzo. Tada se fabrički izrađeni elementi sastave na licu mesta i ugrade u objekat.

Montažni objekti su izrađeni od betonskih pločastih elemenata sa armaturom po specifikaciji i koriste se u univerzalne svrhe. Koriste se kao garaže, ostave za ogrevni materijal (drvo, ugalj i dr.) za poljoprivrednu mehanizaciju, pomoćne objekte, proizvodne hale i dr. Nudimo vam montažne objekte izuzetnog kvaliteta i dugog veka trajanja. Naše proizvode karakterise:

  • izdrzljivost,
  • sigurnost,
  • isplativost,
  • jedinstvenost održavanja,
  • dugotrajnost.

Kod montažne betonske gradnje, koriste se montažni elementi koji su prethodno armirani. Na tržištu se nude različite vrste montažnih elemenata. Oni se obično izrađuju po narudžbi, zavisno od izvođačkih nacrta.

Gradnja će biti isplativija ukoliko upotrebimo elemente koji su prilično jednaki. O tome treba da vodi računa arhitekta prilikom izrade nacrta. Objekti od montažnih betonskih elemenata iz tog su razloga izgrađeni po šablonu, udaljenost nosivih elemenata je ista. Isto tako, treba obratiti pažnju na veličinu samih elemenata kako ne bi bilo problema prilikom njihovog transporta.

Fontane

Betonske fontane tradicionalnog i modernog stila, za dvorište ili baštu. Fontane kontrolišu protok vode uz pomoć pumpi koje pod pritiskom izbacuju vodu u visinu, a uz pomoć gravitacije voda se vraća u korito. Iz tog razloga nije potreban poseban dovod ili odvod vode. Na vrhu skulpture nalazi se rasprskivač vode, koji možete birati u zavisnosti da li želite jak mlaz ili nežno prskaranje vode. Betonske fontane su otporne na vremenske uslove kao i na uticaj stajaće vode na samo korito fontane. Pre zime vodu iz fontane treba ispustiti, kako bi se izbegla oštećenja od mraza.

Fontane od betona Obrez

Grčki stubovi

Izrađujemo Grčke stubove za krovove, terase, nadstrešnice, letnjikovce i sl. Grčki stubovi se mogu videti na modernim kućama, kao i na poslovnim i drugim objektima, dajući im vanvremenski izgled. Ovi betonski stubovi se najčešće koriste kao noseći stubovi, a vrlo je česta upotreba i kod restauracije starih zdanja. Sve betonske grčke stubove možemo raditi i kao polu – stubove. Ugradnjom ovih grčkih stubova vaš prostor izgledaće uređeno i novo bez obzira na aktuelni trend. Svi ovi betonski stubovi pripadaju klasičnom stilu arhitekture, a klasičan stil je onaj koji traje i traži upotrebu baš ovakve betonske galanterije.

Osnovna razlika između grčkih stubova se nalazi u kapitelu stubova, pri čemu se prepoznaju dorski, jonski i korintski stil. Dekorativni grčki stubovi se sastoje iz 3 elementa: baze, tela stuba i kapitela. Svi betonski stubovi iz našeg programa su napravljeni od visokokvalitenih materijala sa armaturom (GA uzdužna i poprečna), uz dodatak potrebnih aditiva. Za kvalitet stubova je važna i stalna nega betona, zbog čega se naši grčki stubovi posle obrade lageruju i tu dodatno štite, sve do momenta isporuke.

Kada se noseći stubovi montiraju, njihova centralna šupljina se ispunjava armaturom i betonom kako bi se pružilo dodatno ojačanje. Prema proračunu građevinskog inženjera, za svaki od grčkih stubova je izrađen dijagram napona za očitavanje nosivosti istih.

Grčki stubovi se isporučuju glatko obrađeni, u boji betona (neofarbani), jer se posle montiranja mora ispoštovati proces isparenja vlage iz sveže nalivenog stuba. Iskustvom i stalnim inovacijama u radu postigli smo visok kvalitet proizvoda koji karakteriše čvrstoća betona, otpornost na različite vremenske uslove, dugotrajnost i najfinija obrada.

U dogovoru sa kupcima možemo izvršiti prevoz na teritoriji Srbije, a za kupce iz inostranstva obezbeđujemo napovoljnije prevoznike.

Grčki stubovi Obrez

Česme

Betonske ukrasne česme su još jedan od niza proizvoda iz našeg proizvodnog programa. Ukoliko želite da ulepšate izgled vaše bašte ili dvorišta ukrasna betonska česma je idealno rešenje.

Betonske ukrasne česme su izrađene od visokokvalitetnog betona uz dodatak polučelične armature, aditiva za bolji kvalitet i najfinije su obrađene (bez rupica i sastava). Betonske ukrasne česme izrađujemo u nekoliko oblika i dimenzija. Svojim elegantnim izgledom i širokom paletom ekoloških boja, betonske ukrasne česme se mogu uklopiti u svaku vrstu eksterijera.

Česme Obrez

Betonske ograde najnovije generacije

Mi stvaramo prijatna životna okruženja

POŠALJITE NAM PORUKU

Potrebno je svega nekoliko sekundi!